Papanasi

Papanasii sunt un desert delicios si rapid de facut atunci cand suntem in criza de timp sau nu avem chef de stat in bucatarie.

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua medii
  • faina (cat cuprinde cam 150-200g )
  • 3 linguri zahar
  • esenta
  • un praf de sare
  • praf de copt
  • zahar
  • smantana dulce
  • dulceata
  • ulei pentru prajit

Amestecam branza de vaci cu ouale, 2 linguri de zahar, sare si esenta. Praful de copt il punem peste faina si amestecam totul cu ingredientele umede, pana se omogenizeaza. Prima data amestecam cu o lingura iar apoi framantam cu mana pana obtinem o coca usor lipicioasa. Atentie daca coca este prea tare papanasii nu vor fi pufosi. Dam coca la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce scoatem coca de la frigider, punem putina faina pe blatul de lucru, si incepem sa intindem cu sucitorul o foaie groasa de 1 cm. Apoi cu un pahar taiem forme rotunde iar in mijlocul fiecarui rotund mai taiem odata un cerc mic, cu un paharel.

Incingem uleiul foarte bine si incepem sa prajim papanasii.(eu i-am prajit intr-o oala de tuci). Intre timp amestecam smantana cu 1 lingura de zahar si esenta. Cam 5 minute trebuie prajitii papanasii pana sunt gata si se rumenesc frumos. Ii scotem pe un servetel de hartie ca sa absoarba uleiul in exces.

Dupa ce se racesc ii servim cu smanana dulce si dulceata. Se poate inlocui smantana cu frisca.

Pofta buna!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s