Tarta cu mere caramelizate

Ingrediente

  • 5 mere
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • zahar pudra
  • un cub de unt (40-50g)
  • esenta
  • sare

Merele le spalam, le curatam de samburi si le teiem felii (1 cm). Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar la caramelizat, dupa ce zaharul s-a topit adaugam un cub de unt si turnam peste merele. Lasam merele la caramelizat aproximativ 5 minute, pana devin mai moi si prind culoare. cand merele s-au racit le asezam in tava de copt, unde facem tarta.

Ouale le separam. Batem albusurile 3 minute dupa care incepem sa adugam treptat zaharul. Le batem 5 minute impreuna (pana devin lucioase). Galbenusurile le batem cu un praf de sare 2-3 minute. Incorporam galbenusurile cu albusurile. Amestecam cu o spatula de  lemn sau silicon de jos in sus pana se incorporeaza bine, adaug treptat uleiul si dupa ce il incorporam bine punem faina. La final adaugam esenta.

Compozitia o turnam peste mere si le dam la cuptor la 180 grade pentru 15 minute. Facem proba cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este  gata. Dupa ce se raceste tarta o taiem si o pudram.

Pofta buna!

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s