Monica

Am ales sa ii schimb numele pentru ca reteta este schimbata, deci nu prea mai coincide cu cea originala de papanasi. Monica = „Papanasi” cu frisca si pere caramelizate.

Ingrediente papanasi (6-7 portii)

  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 2 linguri de zahar
  • esenta
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • faina (cat cuprinde)
  • ulei (pentru prajit)

Ouale le batem cu zaharul, pana se topeste cel din urma, apoi adaugam smantana, esenta si praful de sare. Amestecam cu restul ingredientelor pana obtinem o coca, care o dam la frigider pentru jumatate de ora.

Ingrediente decor

  • 2 pere
  • 80 g zahar (cam 4 linguri)
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca

Batem frisca si o dam la frigider pana coacem papanasii.

Perele le curatam si le taiem cubulete. Caramelizam zaharul. Dupa ce s-a topit tot zaharul, adaugam cubul de unt si  perele, si mai lasam pe foc 5-7 minute.

Dupa ce am batut frisca si am caramelizat perele, scoatem de la frigider coca. Presaram putina faina pe blatul de lucru si intindem o foaie groasa cam de 0.5 cm. Cu o cana taiem cerculete, iar apoi cu un paharel mai taiem un cerc mic in mijlocul cercurilor mari, taiate cu cana. Prajim „papanasii” pana se rumenesc apoi ii scoatem pe hartie absorbanta pana se racesc si ii decoram.

Dupa ce s-au racit punem perele in mijlocul papanasilor, apoi ornam cu frisca si punem pe deasupra sosul care ne-am ramas de la perele caramelizate.

Pofta buna!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s