Krantz

Tortul Krantz, este un desert delicios, rapid de facut fara ingrediente care nu le avem de obicei la indemana. Reteta este modificata de mine, pentru gustul meu, sper, si pentru gustul dvs.

Ingrediente blat(uri)

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • un parf de sare
  • 100 g alune (nesarate) maruntite

Abusurile le batem spuma, apoi adaugam treptat zaharul si le batem in continuare pana se topeste zaharul. Incorporam uleiul, praful de sare, alunele si faina. (Eu am copt 2 blaturi, de circa 1,5 cm fiecare) Coacem blaturile circa 8-10 minute fiecare, la 180 grade. Daca am facut doar un blat din toata compozitia, coacem blatul 20-25 minute.

Pentru aceste tort, eu am folosit crema de vanilie.

Ingrediente crema

  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 50 g unt
  • esenta vanilie

Oprim 3 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic. Batem galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam cele 3 linguri de lapte, si incorporam faina in compozitie. Punem peste lapte (care este pe foc) galbenusurile batute, si incorporam, amestecand continu, cu teleul. Cand crema s-a ingrosat stingem focul, si adaugam cubul de unt si esenta de vanilie, apoi lasat crema la racit.

Ingrediente zahar ars

  • 100g zahar
  • 50 g alune nesarate (nuci)

Punem zaharul intr-o tigaia si il topim, apoi adaugam alunele. Stingem focul, si turnam compozitia pe hartie de copt pana se raceste. Dupa ce s-a racit maruntim zaharul ars.

Taiem blatul in 2 parti egale (daca am facut 1 blat din toata compozitia, daca nu, folosim primul balt), punem jumatate din crema de vanulie peste blat, apoi adaugam jumatate din zaharul ars (maruntit) peste crema de vanilie. Punem cel de-al doilea blat peste si il ornam cu crema de vanilie ramasa (eu am pus crema intr-un sac a posh). Adaugam restul de zahar ars maruntit si dam tortul la frigider pana in momentul servirii. (Este important sa lasm tortul la frigider macar o ora)

 

Lasă un comentariu