Tiramisu

Este un desert traditional italienesc, usor de facut si delicios.

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml cafea
  • 20 ml Amaretto
  • cacao

*Amaretto este o bautura italieneasca, care se foloseste pentru a prepara Tiramisu. Folosirea acesteia este optionala, insa da un gust aparte preparatului.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste zaharul si cresc in volum galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu restul zaharului.Amestecam galbenusurile cu crema de mascarpone, apoi adaugam si albusurile si obtinem crema de mascarpone.

Cafeaua trebuie sa fie rece si fara zahar. Amaretto se pune in cafea si se amesteca. Pe rand inmuiem in cafea biscuitii si il asezam in tava. (Atentie! Nu trebuie sa lasam biscuitii in cafea, doar ii trecem repede  prin cafea, in caz contrat acestia se vor inmuia prea mult si se va rupe.) Peste primul rand de biscuitii, punem jumatate din crema de mascarpone, apoi punem si cel de-al doilea strat de biscuitii si crema ramasa. Se pudreaza cu cacao, sau se poate inlocui cu ciocolata rasa.

Pofta buna!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s