Chantilly

Ingrediente

  • 220 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 150 g faina
  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 500 ml frisca lichida
  • zahar pudra
  • esenta vanilie

Apa, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incepe sa fiarba se da de pe foc si se pune faina. Se amesteca cu un tel, pana se obtine un aluat dens. Se lasa cateva minute sa se raceasca aluatul, apoi se adauga oualele, pe rand si se amesteca bine cu telul.

Incingem cuptorul la 200C.  Cu un sac a posh facem formele intr-o tava in care am pus hartie de copt. Apoi le dam la cuptor. In primele 5-7 minute lasam focul la 200C, apoi  dam cuptorul la 180C. Lasam cojile in cuptor 20-25 minute. Intre timp preparam frisca. Turnam frisca intr-un castron si esenta, daca este nevoie mai adaugam zahar. Batem frisca pana obtinem consistenta dorita. Dupa ce scoatem cojile din cuptor, le lasam la racit. Cand s-au racit cojile le umplem cu frisca, apoi le pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!!

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s